Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Σχολιαστές και λαμόγια..!

Του Χρήστου Λουτράδη


Η δημοκρατία γεννήθηκε στην πατρίδα μας, για να αποχτήσει άλλη διάσταση αιώνες μετά. Από το πιο αντιπροσωπευτικό πολίτευμα για την διακυβέρνηση μιας χώρας κατάντησε για μηχανισμό ανέλιξης μετριοτήτων που όταν δεν οργανώνουν κομπίνες σχολιάζουν την επικαιρότητα ώσαν σχολιαστές περιφερειακού καναλιού.
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που την κυβερνάνε οι δημοσιογράφοι, όχι λόγω της δύναμης που απολαμβάνουν τα ΜΜΕ άλλα λόγω του εθισμού των πολιτικών κομμάτων και των αρχηγών τους να εστιάζονται σε μια ακατάσχετη και άνευ ουσίας εικοτολογία που όταν δεν γίνεται φορτική καθίστανται επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας.
Ζούμε στη χώρα που όλοι έχουν συναίσθηση της αποστολής τους, μόνο που η αποστολή τους στις περισσότερες των περιπτώσεων ή είναι μεγαλύτερη των δυνατότητων τους ή άσχετη με το συμφέρον της χώρας.
Παραδείγματα πολλά από τον πρωθυπουργό που αγορεύει ώσαν επισκέπτης και θεατής της ελληνικής πραγματικότητας μέχρι τον μέσο ΠΑΣόκο, έρμαιο των μικρο-αστικών του κόμπλεξ και καταλοίπων πολεμούσε με τον κακό του εαυτό στο Ζάππειο, ακούγοντας τον αρχηγό του να μιλάει για πράσινη ανάπτυξη και αυτοί να φαντασιώνονται πράσινα ταμεία...

Αναρτήθηκε από το pressmme

Δεν υπάρχουν σχόλια: