Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Επένδυση 200 εκ. ευρώ για εξόρυξη πετρελαίου στον Πρίνο !

Η πιο ενδιαφέρουσα από τις δράσεις, των προηγουμένων ημερών, της Κυβέρνησης, είναι για μένα η έναρξη των εργασιών για τη νέα γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καβάλας.
Επειδή δεν πρόκειται να την ακούσετε πουθενά την παραθέτω αυτούσια από τη σελίδα της Ν.Δ.:
«Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισκέφτηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της εταιρείας KAVALA OIL AE και τη θαλάσσια περιοχή της νοτίου Καβάλας, όπου άρχισαν οι εργασίες νέας γεώτρησης εξόρυξης πετρελαίου.

Αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:

"Ξεκίνησε σήμερα εδώ στην Καβάλα μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, που σχετίζεται με την
εξόρυξη πετρελαίου. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. δολαρίων, που προέρχονται όλα από τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μια επένδυση ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό Δημόσιο, καθώς το 40% των εσόδων θα περιέλθουν στα κρατικά ταμεία. Αλλά είναι
σημαντική και για την περιοχή, καθώς συντηρεί και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Σήμερα έχουμε εξόρυξη από τα κοιτάσματα του Πρίνου που ισοδυναμούν με 1300 βαρέλια αργού πετρελαίου την
ημέρα. Θα φτάσουμε σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του χρόνου σε πάνω από 5000 βαρέλια, και φιλοδοξία της εταιρείας είναι του χρόνου να πάμε ακόμα και στα 10000 βαρέλια.

Καταλαβαίνετε ότι με αυτές τις νέες επενδύσεις η
δυναμική του Πρίνου επανέρχεται και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, όχι μόνο για την περιοχή της Καβάλας, αλλά και συνολικά για την Ελλάδα."»


Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση και έργο από πολλές πλευρές...
Δεξί Εξτρέμ


Δεν υπάρχουν σχόλια: