Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα γαι τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)


Το 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να δραστηριοποιηθεί όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση των μικρομεσαίων και περισσότερο των μικρών επιχειρήσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2009 της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις ΜμΕ", στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις, ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει αποφάσεις για περισσότερο ευέλικτες ρυθμίσεις σχετικά με τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στις επιχειρήσεις και για μια σειρά άλλες ρυθμίσεις, που διευκολύνουν την πρόσβαση των ΜμΕ στη χρηματοδότηση.
Εκτός από τον τομέα των χρηματοδοτήσεων, η Επιτροπή δημιουργεί σταδιακά ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον σε επίπεδο μιας δεύτερης ευκαιρίας σε έντιμους επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν και η επιχείρησή τους οδηγείται σε πτώχευση.
Τέλος, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που ήδη μελετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει αύξηση του φορολογικού βάρους για το 2009 και τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: