Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Άμεση σύγκλιση Νομαρχιακής Συνέλευσης ζήτησε ο κ. Στάθης Σαραφόπουλος.

Σε συνέντευξη του, στον Τηλεοπτικό σταθμό STAR t.v. της Δράμας και στην εκπομπή ‘ παρεμβάσεις ‘της κ. Έλλης Οικονόμου και Παν. Ηλιάδη, ο Πρ. Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στάθης Σαραφόπουλος τόνισε τα εξής:



Ø Η αρθογραφία και οι δημόσιες τοποθετήσεις μου για την οικονομική πορεία του Ν. Δράμας, έγιναν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φίλους και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, την ιστορική προσφορά της Παράταξης μας στον τόπο, αλλά και σε όλους τους πολίτες του νομού μας, οι οποίοι αδικήθηκαν κατάφορα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν επιτρέπεται σήμερα με την Κυβέρνηση της Ν Δ , να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται σήμερα είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την καθοδική αναπτυξιακή πορεία του νομού, να μειώσουν την απόσταση που μας χωρίζει από τους υπολοίπους νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, της υπόλοιπης χώρας και να δώσουν την πολυπόθητη αναπτυξιακή πορεία.

Ø Ο νομός Δράμας ζει σήμερα την παγκόσμια οικονομική κρίση, και καλείται να την ξεπεράσει, με μία μεγάλη αρνητική παρακαταθήκη. Ότι η οικονομική κρίση στον νομό μας ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην μεταποίηση, που άγγιζαν το ένα τρίτο του παραγωγικού ιστού του νομού. Όλη αυτή την χρονική περίοδο, μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκε η αποψίλωση του νομού, η αποβιομηχάνιση και η ανεργία του νομού στέφθηκε πρωταθλήτρια στην χώρα μας. Τα περισσότερα νοικοκυριά ζουν σήμερα με τις συντάξεις των μεταναστών του εξωτερικού κυρίως, της τρίτης ηλικίας. Οι εμπορικές επιχειρήσεις βλέπουν κάθε χρόνο να μειώνονται κατακόρυφα οι πωλήσεις τους. Και τέλος ο αγροτικός τομέας βρίσκεται επίσης σε κρίση, όταν αυξάνεται το κόστος παραγωγής και οι τιμές των προϊόντων μειώνονται Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός κυβερνητικού προγράμματος ικανού να δώσει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα του νομού! Το έργο της κυβέρνησης για την περιοχή μας είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Χρειάζεται ένα γενναίο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας του νομού Δράμας, το οποίο θα καταρτίσουν και θα προτείνουν οι θεσμοθετημένοι φορείς της Δράμας!.

Ø Ποτέ μέχρι σήμερα δεν κλήθηκαν όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτές, Πρ. Βουλευτές, Πολιτευτές, πρώην Πρόεδροι και τα μέλη της ΝΟΔΕ, του Ν. Δράμας σε κοινή σύσκεψη τόσο για οργανωτικά θέματα όσο και για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Δεν επιτρέπεται, η κυβέρνηση, να απολογείται σήμερα για παραλείψεις και τις συμπεριφορές ορισμένων ευεργετημένων στελεχών της, η οποία προσβάλλει τα μέλη και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Καλώ την ΝΟΔΕ Δράμας, βάσει του Κανονισμού Περιφερειακής Οργάνωσης, άρθρο 23 & 1.2., να συγκαλέσει Νομαρχιακή Συνέλευση με μοναδικό θέμα την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.



Δράμα 10/2/2009αι πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

2 σχόλια:

Α.Ν.Σ. είπε...

Ένα επιχείρημα που κάθε Δραμινός πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει για την υποανάπτυξη του Ν. Δράμας είναι η σύγκριση του με τον Ν. Γρεβενών.
Ο Ν. Γρεβενών είχε την τύχη να έχει έναν άξιο βουλευτή τον πρώην Υπ. Ανάπτυξης κ. Φώλια. Το 2004 και πριν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση η τότε υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Β. Παπανδρέου αποφάσισε ότι η εγνατία οδός και συγκεκριμένα το κομμάτι που ενώνει τα Γρεβενά με το Μέτσοβο δεν θα έχει την διατομή της εγνατίας οδού (δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση με νησίδα στην μέση) αλλά μια διατομή δύο και δύο λωρίδες χωρίς νησίδα, λόγω έλλειψης χρημάτων.
3 μήνες αργότερα εξελέγη η Νέα Δημοκρατία. Οι δύο πρώτες εργολαβίες που υπογράφηκαν ηταν η ολοκλήρωση του παραπάνω κομματιού με την διατομή της εγνατίας. Ο κ. Φώλιας κατάφερε σε τρεις μήνες να εξασφαλίσει πόρους από το 3ο ΚΠΣ και να ολοκληρώσει το έργο όπως έπρεπε να γίνει βάση αρχικής μελέτης.
Επίσης εκείνο το καλοκαίρι χρηματοδότησε με 500.000.000,00€ τον ορεινό όγκο της Πίνδου (Συγκεκριμένα Βλαχοχωρια, εθν. δρυμό Βαλια Κάλντα, Εθν. Δρυμό Αώου) ανακηρρύσοντας την πειοχή ως Εθν. Πάρκο. Επίσης προς αυτονόμηση είναι το ΤΕΙ Γρεβενών, έγινε σχολή αστυνομίας και επέκειται τμήμα ΑΕΙ.
Στην Δράμα ένας δρομος Αμφίπολη Δράμα θα γίνει και αυτός δεν θα είναι αυτής της διατομής.
Όλα όπως φαίνεται είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Δραμινοί δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα. Δυστυχώς όμως αυτή μας επιβάλουν.
Χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων και πλήρη ανανέωση των πολιτικών προσώπων.
Ευυχαριστώ για την φιλοξενία
Α.Ν.Σ.

Stathis είπε...

Αγαπητέ Α.Ν.Σ.
Ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου και εύχομαι το παράδειγμα σου να το ακολουθήσουν και άλλοι!
Έχεις απόλυτο δίκαιο στο σχόλιο σου.
Ο Ν.Γρεβενών πρίν από 15 χρόνια ήταν ο τελευταίος Νομός σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης. Σήμερα με όλα τα έργα που έγιναν στην περιοχή των Γρεβενών, ο νομός τους ανέβηκε στην γενική κατάταξη στην θέση που ήταν ο Ν.Δράμας πρίν 15 χρόνια. Εμείς πήραμε την θέση των Γρεβενών δηλαδή την τελευταία!

Με εκτίμηση

Στάθης

12 Φεβρουάριος 2009 1:27 πμ