Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ

Ο π. βουλευτής Δράμας Οικονομολόγος, κ. Στάθης Σαραφόπουλος στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δράμας, (25.9.2008) εκτός των άλλων έκανε σημαντικές προτάσεις που αφορούν την Κοινωνία , την Ανάπτυξη και την Οικονομία των Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα πρότεινε τα εξής:

1. Από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) κ. Γεώργιο Κασιμάτη ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία δημιουργίας Δημόσιου Επιμελητηριακού Πανεπιστημίου. Το Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

" Στον πρόλογό του ο κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΚΕΕΕ για τη δημιουργία Δημόσιου Επιμελητηριακού Πανεπιστημίου, λέγοντας ότι θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να κάνει ανακοινώσεις, ενώ είπε ότι στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα συνεργάζεται με μεγάλο Δημόσιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Το Επιμελητηριακό Πανεπιστήμιο θα έχει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα και θα αποτελέσει πρότυπο για την ανάπτυξη και άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων από τα Επιμελητήρια. "


Ο κ. Σαραφόπουλος πρότεινε την έναρξη πρωτοβουλίας από το Επιμελητήριο Δράμας ώστε η έδρα του Πανεπιστημίου να είναι η Δράμα. Πρέπει να γίνουν οι επαφές με την Διοίκηση της ΚΕΕΕ, να συσταθεί το Νομικό Πρόσωπο, να γίνουν οι επαφές για εξεύρεση οικοπέδου κλπ.

2. Για το νέο Φορολογικό Νόμο για τον οποίο υπάρχουν αντιδράσεις απ΄ όλους τους φορείς των Επιχειρήσεων, είπε ότι δεν υπήρχε ανάλογη αντίδραση από όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Ψηφίστηκε ο νόμος και ερχόμαστε εκ των υστέρων να συζητήσουμε τις επιπτώσεις που επέρχονται απ΄ αυτόν.

Πρότεινε την σύσταση μια μόνιμης επιτροπής από μέλη του Δ.Σ. και από άλλα μέλη του Επιμελητηρίου , η οποία θ' ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα που αφορούν τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων.

Τα Συμπεράσματα αυτής της επιτροπής θα προτείνονται στην Δημόσια Διοίκηση και την Κυβέρνηση ώστε να υιοθετηθούν και να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τις Επιχειρήσεις.



3. Ανέφερε επίσης ότι εκτός από τον Φορολογικό Νόμο το μεγάλο πρόβλημα που θ' αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις θα είναι το υψηλό κόστος χρηματοδότησης από τα Πιστωτικά Ιδρύματα (Τράπεζες) λόγω της αύξησης των επιτοκίων Χορηγήσεων.

Η αύξηση των επιτοκίων θα έχει ως συνέπεια την αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων από τις επιχειρήσεις και ως εκ τούτου την αύξηση των τιμών πώλησης προς τους καταναλωτές.



Δράμα, 29 Σεπτεμβρίου 2008.