Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο π. βουλευτής Δράμας Οικονομολόγος, κ. Στάθης Σαραφόπουλος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στις 2 Οκτωβρίου 2008, στο τηλεοπτικό σταθμό ¨Star Δράμας¨ και στην εκπομπή της κ. Ε.Οικονόμου και του κ. Π Ηλιάδη.
Ερωτηθείς ο κ. Σαραφόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του από το 2004 για την αντιμετώπιση και την λύση των προβλημάτων της Δράμας.Συγκεκριμένα ανέλυσε την πρόταση του και την τοποθέτηση του ότι όλα τα προβλήματα της Δράμας πρέπει να ιεραρχηθούν.
Από κοινού όλοι οι φορείς να συναντηθούν με τον κ. Πρωθυπουργό για να ζητήσουν την επίλυση τους.


Ο κ. Σαραφόπουλος σε αυτή την συγκυρία για ζητήματα που τέθηκαν ως πρόσχημα από διάφορους για μη πρόσβαση σε Υπουργούς, δηλαδή ότι οι πόρτες είναι κλειστές στα Υπουργεία, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επέκτασης του Νοσοκομείου Δράμας, στο οποίο ο κ. Σαραφόπουλος είχε με τον τότε Δήμαρχο Δράμας αποτελεσματική και άμεση επαφή το 1989 με τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Σούρλα και τελικά η Πτέρυγα του Νοσοκομείου υλοποιήθηκε.

Είναι θέμα ΣΩΣΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Για το θέμα της εικόνας του Πρωθυπουργού και γενικότερα της Κυβέρνησης είπε ότι σύντομα θα αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει την στιγμή αυτή. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα μέτρα του κ. Πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της φτώχειας θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Συγκεκριμένα:Το Νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες. Χιλιάδες είναι οι ωφελούμενοι από τα μέτρα που θα πάρει η Κυβέρνηση για προάσπιση των περιουσιών αυτών που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το δάνειο τους. Αφορά τα χαμηλότερα οικονομικά εισοδήματα.Το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Το οποίο, σε πρώτη φάση, θα δώσει στου οικονομικά ασθενέστερους το επίδομα Θέρμανσης.Αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση που δέχονται τα πολιτικά κόμματα από τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, που ως γνωστόν είναι ιδιοκτησίας διαπλεκόμενων συμφερόντων, για να πληγεί το κύρος των μεγάλων ιδίως κομμάτων, ώστε να περιέλθει η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας.Σήμερα είναι ο κ. Καραμανλής, το πρωθυπουργικό περιβάλλον και η ΝΔ, αύριο όμως θα είναι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.Για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 η τοποθέτηση του Στάθη Σαραφόπουλου είναι ότι ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 1 αφήνει μεγάλα προβλήματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ στους Δήμους της Δράμας.
Μια απλή " Συνένωση της Φτώχειας" δεν είναι λύση. Όπως δεν είναι λύση να μείνουν όλα όπως έχουν.Να μιλήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες. Να υπάρξει επίσημη τεκμηρίωση απόφασης αλλαγής των ορίων των Δήμων.Πως θέλουμε το Νομό μας. Αρκούν οι υπάρχοντες Δήμοι ή θα πρέπει να επανεξετάσουμε την αποτελεσματικότητα νέων συγχωνεύσεων.Στον Δήμο Αλιστράτης επί παραδείγματι υπάρχει κινητικότητα και προβληματισμός μήπως μια συγχώνευση με τον Δήμο Δράμας θα είχε μια καλύτερη προοπτική ανάπτυξης της περιοχής από ότι η σημερινή κατάσταση.Είναι μια ένδειξη και ευαισθησία που δείχνουν οι κοινωνίες για το μέλλον τους.Ο κ Σαραφόπουλος κλείνοντας την συνέντευξη ανέφερε ότι στο εξής θα είναι "παρών" στις όποιες εξελίξεις παρουσιάζονται για τον Ν. Δράμας και την ευρύτερη περιοχή.

Δράμα, 06 Οκτωβρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: